A hozzávalók:
| |
A hagymát közepes méretűre vágom. Ne legyen nagyon apró de nagyon nagy sem. Centi szer centi maximum éppen megteszi. A szalonnát se kell túl vékonyra vágni. Fél centi körül vannak a képen láthatók. | |
Kis löttyintés olajon indítom el a szalonna olvasztását, hogy ne füstöljön annyira, majd addig pirítom, hogy üveges utáni állapotba jusson. Ekkor ha dúrvára mozsárolt borsot használok akkor már most bele teszem, ha őröltet akkor később. | |
Majd ráteszem a hagymát és addig pirítom amíg nem kezd le le kapni. Ez lehet, hogy még üvegesség előtt lesz de az nem baj. Amikor a le le kapás kezdődik belenyomom a fokhagymát aminek nem kell sok. Sűrű kevergetés mellet nem lesz gond. Ha őrölt bors van akkor azt ennek a fázisnak a végén teszem rá. | |
Ha a fenti állapot kialakult akkor ráteszem a husit majd nagy lángon pirítom, amíg meg nem fehéredik. | |
Majd ráteszem az összesen három doboz babot az egy doboz paradicsomot és a bő marék kukoricát. Ezt tányérban fényképeztem mert ronda volt a doboza. Ha a marhahús 700-800g körül van akkor még egy doboz babot elbír meg még némi kukoricát. A babok levét bele szoktam önteni, de a kukoricáét nem. | |
Ami otthon van erős paprikából mindent. 1. | |
Ami otthon van erős paprikából mindent. 2. | |
Ami otthon van erős paprikából mindent. 3. Most csak ez a három volt otthon meg még egy kis Erős Pista de abból érdemes keveset tenni éppen csak az íz kedvéért mert annak kiérződik a műanyag ize ha sok van belőle. Jobb ha házi gyártmányt használunk. | |
3-4 percenként kevergetve középlángon addíg főzzük míg be nem sűrűsödik. Tálalás után így néz ki. | |
A tálalás kenyérrel történik valamint a tetejére felkockázott vöröshagymát tehetünk ami itt most kimaradt mert már nagyon éhes voltam. Valami jó testes vörösbor mehet hozzá. Jó étvágyat. |