Madáretető

A nejemmel a kezdetektől fogva közös programunk a főzés. Közben lehet merengeni a múlton, meg lehet beszélni a jelen dolgokat és lehet tervezni a jövőt. További közös program a sport, ami építi a testet és a lelket.

Eredmények

2013 Keszthelyi f.m. - 1:44:24

2013 Borvidék 24km - 2:17:15

2013 BB24 - 1:59:32

2013 Pécs-Harkány 25km - 2:09:03

2012 Siófok f.m. - 1:44:30

2012 BB24 - 2:06:34

2012 Nike f.m. - 1:58:26

2012 Hortobágy f.m. - 2:10:28

Címkék

Olivás, kapris spagetti

2010.06.05. 13:04 Futómadár

 

A hozzávalók:

  • 60-80g fekete oliva (+60-80g zöld oliva),

  • 3 teáskanál kapri bogyó,

  • 4 gerezd fokhagyma,

  • 1 doboz paradicsom (+1 doboz paradicsom),

  • 5db sózott szardella darab,

  • nagyobb löttyintésnyi oliva olaj,

  • 300-350g spagetti tészta,

  • három ujjas csipetnyi cukor (+három ujjas csipetnyi cukor),

  • (+5-6 darab articsóka félbe vágva),

  • (+3-4 darab szárított paradicsom csíkokra vágva),

  • só.

A zárójelben lévő hozzávalókkal egy bővitettebb és nagyobb adagnyi változatot lehet elkészíteni.

   A fokhagymát apróra vágom, az olivát meg négybe. A szardella jó ahogy van. A képen látható az kapri bogyóval töltött. A kapribogyó nem látható a képen mert azt később találta meg a nejem.
   A fokhagymát és a szardellát az olivaolajon 2-3 perc alatt megpirítom. Az a lényeg, hogy addig amig a fokhagyma nem kezd barnulni. Háttérben látszik, hogy a tészta sós vízben már fő.
   Ekkor ráöntöm a paradicsomot majd közepes lángon ~5 percig főzöm, míg félig el nem fő a leve. Közben a nagyobb paradicsom darabokat a fakanállal szétpaszírozom.
   Majd ráöntöm az olivát és a kapribogyót  (articsókát és szárított paradicsomot) és további ~5 percig főzöm, vagy míg be nem sűrűsödik.
   Így néz ki amikor kész a szósz.
   Ráteszem a tésztát.
   Majd nagy lángon további 2-3 perc alatt egy plussz villa segítségével összedolgozom.
   Tálalva így fest.

 

Ha lett volna itthon tettem volna rá még friss petrezselymet tálaláskor, valamint reszelt parmezán a tetjén szintén nem kárára válik, de az sem volt. Italnak egy könnyű rozét ajánlanék.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madareteto.blog.hu/api/trackback/id/tr552058476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása