A hozzávalók:
A zárójelben lévő hozzávalókkal egy bővitettebb és nagyobb adagnyi változatot lehet elkészíteni. | |
| A fokhagymát apróra vágom, az olivát meg négybe. A szardella jó ahogy van. A képen látható az kapri bogyóval töltött. A kapribogyó nem látható a képen mert azt később találta meg a nejem. |
| A fokhagymát és a szardellát az olivaolajon 2-3 perc alatt megpirítom. Az a lényeg, hogy addig amig a fokhagyma nem kezd barnulni. Háttérben látszik, hogy a tészta sós vízben már fő. |
| Ekkor ráöntöm a paradicsomot majd közepes lángon ~5 percig főzöm, míg félig el nem fő a leve. Közben a nagyobb paradicsom darabokat a fakanállal szétpaszírozom. |
| Majd ráöntöm az olivát és a kapribogyót (articsókát és szárított paradicsomot) és további ~5 percig főzöm, vagy míg be nem sűrűsödik. |
| Így néz ki amikor kész a szósz. |
| Ráteszem a tésztát. |
| Majd nagy lángon további 2-3 perc alatt egy plussz villa segítségével összedolgozom. |
| Tálalva így fest. |
Ha lett volna itthon tettem volna rá még friss petrezselymet tálaláskor, valamint reszelt parmezán a tetjén szintén nem kárára válik, de az sem volt. Italnak egy könnyű rozét ajánlanék. Jó étvágyat! |