A hozzávalók:
A zárójelben lévő hozzávalókkal egy bővitettebb és nagyobb adagnyi változatot lehet elkészíteni. | |
A fokhagymát apróra vágom, az olivát meg négybe. A szardella jó ahogy van. A képen látható az kapri bogyóval töltött. A kapribogyó nem látható a képen mert azt később találta meg a nejem. | |
A fokhagymát és a szardellát az olivaolajon 2-3 perc alatt megpirítom. Az a lényeg, hogy addig amig a fokhagyma nem kezd barnulni. Háttérben látszik, hogy a tészta sós vízben már fő. | |
Ekkor ráöntöm a paradicsomot majd közepes lángon ~5 percig főzöm, míg félig el nem fő a leve. Közben a nagyobb paradicsom darabokat a fakanállal szétpaszírozom. | |
Majd ráöntöm az olivát és a kapribogyót (articsókát és szárított paradicsomot) és további ~5 percig főzöm, vagy míg be nem sűrűsödik. | |
Így néz ki amikor kész a szósz. | |
Ráteszem a tésztát. | |
Majd nagy lángon további 2-3 perc alatt egy plussz villa segítségével összedolgozom. | |
Tálalva így fest. | |
Ha lett volna itthon tettem volna rá még friss petrezselymet tálaláskor, valamint reszelt parmezán a tetjén szintén nem kárára válik, de az sem volt. Italnak egy könnyű rozét ajánlanék. Jó étvágyat! |